Estetska dermatologija

Estetska dermatologija je dio dermatologije koja nastoji osvježiti kožu i smanjiti znakove starenja, te time doprinijeti ljepšem i mladolikijem izgledu.

Što možemo učiniti za Vas

  • Korektivni i estetski tretmani  hijalouronskim filerima, tretmani protiv bora

  • Kemijski pilinzi (površinski, azelaična kiselina, TCA)

  • Mikrodermoabrazija (SkinPen)

  • Mezoterapija (Prophilo)

  • Mezoterapija (Injectible- duboka biorevitalizacije, dermalni implantat, Hyalift- anti-age, duboka   hidratacija, površinska revitalizacija)

  • Terapija plazmom bogatom trombocitima

Kemijski pilinzi

Kemijski pilinzi uključuju nanošenje različitih koncentracija pojedinih kiselina kako bi se potaknuo proces eksfolijacije površine kože uz istovremeno poticanje sinteze kolagena s ciljem postizanja sjajnije, obnovljene i elastičnije kože. Najčešće je riječ o alfa-hidroksilnim kiselinama (AHA poput glikolne kiseline), beta-hidroksilnim kiselinama (poput salicilne kiseline) ili trikloroctenoj kiselini. Ovisno o vrsti i koncentraciji kiseline dolazi od površinskog do srednjeg ili dubljeg ljuštenja kože.

Rezultati su vidljivi u poboljšanju izgleda lica i smanjenju tankih linija i bora, kožnih diskoloracija, poboljšanju teksture kože i obnavljanja kolagena.

SkinPen Precision tretman

SkinPen Precision tretman mikroiglicama je učinkovita nekirurška metoda za uklanjanje i smanjenje bora, ožiljaka i hiperpigmentacija. Ovo je prvi uređaj za microneedeling s FDA odobrenjem.

Terapija mikroiglicama potiče obnovu kožu stimulacijom sinteze kolagena te time koži vraća sjaj, zategnutost, čvrstoću i elastičnost. Može se primijeniti na sve regija tijela (lice, vrat, dekolte, šake, nadlaktice, leđa). SkinPen Precision uređaj sadrži 14 mikroiglica izrađenih od visokokvalitetnog japanskog nehrđajućeg čelika koje u sekundi mogu napraviti čak 1600 mikroskopskih kanala. Dakle, na vašoj koži se stvara oko 2 milijuna mikrouboda. Tako nastala mikrooštećenja aktiviraju prirodni mehanizam za samoobnovu kože odnosno potiču lučenje faktora rasta, kolagena i elastina i tako obnavljaju sve slojeve kože.

Botulinum toksin

Botulinum toksin ili botoks je prirodni pročišćeni protein kojeg proizvodi bakterija Clostridium botulinum. Ubrizgavanjem botoksa u mišiće lica blokiraju se živčani signali, relaksiraju mišići i time uklanjaju bore. Aplikacija botulinum toksina je gotovo bezbolna. Koristi se mala igla kojom se precizno ubrizgava mala količina toksina u ciljane mišiće.

Injektiranje traje otprilike 15 minuta te je osjećaj neugode uglavnom minimalan i vrlo kratak.

Najčešće se djeluje na vertikalne bore između očiju, sitne bore na vanjskim kutovima oko očiju, horizontalne bore na čelu, oko usta, u bradu te u vrat. Nakon aplikacije, lice djeluje mlađe, odmornije i svježije.

Hijaluronski fileri

Injiciranjem hijaluronskog filera u kožu postiže se s jedne strane vraćanje izgubljenog volumena kože osobito u području obraza, čime se također podižu kutovi usana, a može se naglasiti i izgubljena linija brade, povećati volumen usnica, popuniti bore kao i rehidrirati kožu privlačenjem i vezanjem molekula vode.